Borsa İstanbul bugün düzeltme yolunda önemli bir aşama kaydedemezken seçim öncesinde düşüş ise devam etti. İşte günün borsada öne çıkan gelişmeleri.

#BVSAN, %85’ine sahip olduğu Bülbüloğlu Çelik Endüstri Sanayi’nin yurt içinde bir firma ile 13,8 milyon dolarlık sözleşme imzaladığını duyurdu.  

#KBORU, yurt içi yerleşik firmalar ile 73,3 milyon TL satış sözleşmeleri imzaladı.  

#PGSUS artan talebi karşılamak için sadece Airbus uçaklardan oluşan bir filo kurma planından geri adım attıklarını ve eski tip Boeing 737 filosunu ellerinde tutma kararı aldıklarını açıkladı.  

S&P Global, Türkiye için 2024 büyüme öngörüsünü %3’e yükseltti.  

#ASELS, Güdüm Kitleri ve ASELFLIR-500’ün ihracatına yönelik 35,1 milyon dolarlık üç ayrı satış sözleşmesi imzaladı.

Holding Şirketi 20,4 Milyar TL’lik Temettü Ödemesini Hesaplara Yatırıyor Holding Şirketi 20,4 Milyar TL’lik Temettü Ödemesini Hesaplara Yatırıyor

#GESAN, ASKİ tarafından yapılan ihalede 107,3 milyon TL ile en avantajlı teklifi vererek birinci olduğunu açıkladı.  

#EMKEL, Türkiye’de yerleşik bir firma ile 703,9 bin avro tutarında sözleşme imzaladığını duyurdu.  

#Altın fiyatları, dolardaki yükselişin etkisiyle hafif bocaladı ancak yatırımcılar Fed’in politikasına ilişkin daha fazla ipucu gösterecek veri gündemi öncesinde yükselişini sürdürdü.  

#Petrol fiyatları, yatırımcıların Ukrayna’daki son saldırıların ardından Rusya’nın rafineri kapasitesindeki kayba daha karışık bir bakış açısıyla yaklaşması ve hafifçe zayıflayan doların bir miktar destek sunmasıyla dengelendi.  

Elon Musk, yapay zekâ girişimi xAI’a ait Grok isimli sohbet robotunu, sosyal medya platformu X’in premium abonelerinin kullanımına sunacağını açıkladı.  

Espresso ve hazır kahvelerde kullanılan Robusta çekirdekleri, yıl başından bu yana %50 artarak 2008’deki zirvenin üzerinde işlem görmeye başladı.

Editör: Umut Köse